Gagal Mount pada card qla yang connect pada SAN

19 Dec

Gagal Mount pada card qla yang connect pada SAN

1. gagal mount
[root@test1 ~]# mount -t ocfs2 /dev/sdf1 /t03
mount.ocfs2: Device name specified was not found while opening device /dev/sde1

2. jika diperiksa dengan fdisk, partisi sebenarnya ada
[root@test1 ~]# fdisk -l

Disk /dev/sdf: 574.2 GB, 574228529152 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 69812 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes

Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sdf1 1 69812 560764858+ 83 Linux

3. periksa apakah module sudah di-load
[root@test1 ~]# lsmod | grep qla
qla2xxx 1080481 0
scsi_transport_fc 73673 2 qla2xxx,lpfc
scsi_mod 188665 7 qla2xxx,sg,lpfc,scsi_transport_fc,libata,aacraid,sd_mod

4. reload module qla2xx
[root@test1 ~]# modprobe -r qla2xxx
[root@test1 ~]# modprobe qla2xxx
[root@test1 ~]# lsmod | grep qla
qla2xxx 1080481 0
scsi_transport_fc 73673 2 qla2xxx,lpfc
scsi_mod 188665 7 qla2xxx,sg,lpfc,scsi_transport_fc,libata,aacraid,sd_mod

5. mount ulang
[root@test1 ~]# mount -t ocfs2 /dev/sdf1 /t03

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: